assalamualaikum.............
seronok tengok orang g blajo wat pavlova.. terasa nak g juga. tapi tuntutan kerja x mengizinkan... tahun ni lebih sibuk dari sebelumnya... banyak program.. so google je la.. 1st time wat x jadi.. rasa lembik mcm masuk angin...kali ke 2 buat Alhamdulillah jadi.. Itu pun atas tunjuk ajak rakan sekolah menengah dulu...Maka terhasil la pavlova...
Sedap sangat.. Kebetulan adik datang dapat la kami makan sama2 ngan anak2..
Sekarang da bole amik oder... nak oder leh klik kat sini http://www.facebook.com/media/set/?set=a.313231258712920.65983.100000781460942&type=3&l=817a793eec
bagi yg rajin wat sendiri meh tgk resepinya ye....
bagi yg rajin wat sendiri meh tgk resepinya ye....
RESIPI PAVLOVA :
bahan2:
1. 5bj putih telur
2. 1 cwn gula castor
3. 3 sb tpg jagung
4. 3 sb cuka mkn
5. 1 sb vanilla
6. whipping ikut selera masing2....
steps:
1.panaskn oven dulu suhu 160C
2. putar putih telur smpai berbuih, pastu msukkn gula sikit2.... putar lama smpai putih tu betul2 kembang..
3. msukkn tepung jagung , vanilla dan cuka, kaup balik shj...
4. letakkan adunan atas kertas minyak yg diletak atas loyang.
5. msukkan dlm oven dan turunkn suhu kpd 130C dan bakar selama 1jam 20mnit api atas bwh..
6. bile dh msk, biarkn pavlova sejuk dlm oven, bukak pintu oven sikit....
bile dh betul2 sejuk baru keluarkan ;)
bahan2:
1. 5bj putih telur
2. 1 cwn gula castor
3. 3 sb tpg jagung
4. 3 sb cuka mkn
5. 1 sb vanilla
6. whipping ikut selera masing2....
steps:
1.panaskn oven dulu suhu 160C
2. putar putih telur smpai berbuih, pastu msukkn gula sikit2.... putar lama smpai putih tu betul2 kembang..
3. msukkn tepung jagung , vanilla dan cuka, kaup balik shj...
4. letakkan adunan atas kertas minyak yg diletak atas loyang.
5. msukkan dlm oven dan turunkn suhu kpd 130C dan bakar selama 1jam 20mnit api atas bwh..
6. bile dh msk, biarkn pavlova sejuk dlm oven, bukak pintu oven sikit....
bile dh betul2 sejuk baru keluarkan ;)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan